Wat is het beste hout voor een schutting?

Wat is het beste hout voor een schutting 

Ben je van plan een schutting te plaatsen maar weet je niet zo goed welk houtsoort het beste geschikt is? De specialisten van RVG-Schuttingen vertellen je graag alles over ieder houtsoort. De houtsoorten waar we het in dit blog over gaan hebben zijn: grenenhout, vurenhout, Douglas hout en hardhout. Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met onze specialisten.  

Grenenhout

Grenenhout is afkomstig van de grove den en staat bekend om zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Enkele voordelen van grenenhout zijn: 

 • Duurzaamheid: Grenen is van nature duurzaam en beter bestand tegen weersinvloeden dan vurenhout, wat kan resulteren in een langere levensduur. 
 • Natuurlijke Uitstraling: Het warme uiterlijk van grenenhout is aantrekkelijk voor tuinliefhebbers, en het hout ontwikkelt in de loop der tijd een prachtige zilvergrijze tint. 
 •  Weinig Onderhoud: Grenenhout vereist over het algemeen minder onderhoud dan vurenhout en kan vaak met beits of houtolie worden behandeld om de levensduur te verlengen. 

De voordelen van RVG Schuttingen

 Jarenlange garantie

 Plaatsing in heel Nederland

 Plaatsing vanaf 10 meter

 Verschillende houtsoorten

 Duurzaam & onderhoudsvrij

 Veilig en stevig

Dit zeggen onze klanten


 • Van de week 40 strekkende meter rotsmotief incl deur laten plaatsen. Vooraf goede communicatie over wat we wilde. Het werk is perfect en netjes uitgevoerd. Tijdens de plaatsing... Lees de hele review

  Jeroen Mulders Avatar Jeroen Mulders

  Ze denken goed met je mee over welke schutting en deur bij je wensen passen. Daarnaast zijn ze heel fijn in de offerteprocedure wanneer het om een grotere groep klanten... Lees de hele review

  mootje777 Avatar mootje777

  Offerte aangevraagd! Kreeg snel prijsindicatie! Na akkoord officiële offerte. Geen prijsverschil! Ondanks dat ze druk zijn konden ze flexibel met de planning omgaan! Bij de aanleg van de Schutting stuitten... Lees de hele review

  Pieter Van Wees Avatar Pieter Van Wees
 • Vandaag een mooie schutting neergezet door RVG Schuttingen, jongens waren op tijd en werken netjes. Zeker een aanrader voor anderen!

  Maik Scholten Avatar Maik Scholten


  Gisteren een prachtige schutting laten zetten met Rots motief! De grond zat niet mee maar wauw wat een prachtige schuttingen is het geworden. Roy denkt erg goed met je mee,... Lees de hele review

  Rodny Weerwag Avatar Rodny Weerwag


  Super fijn om te werken met dit bedrijf! Roy en Nick hebben een mooie schutting bij ons geplaatst waar wij ontzettend blij mee zijn. Contact met Roy is goed, ze... Lees de hele review

  Deveney Amatbrahim Avatar Deveney Amatbrahim
 • Tuin begint bij de schutting, en die staat er nu eindelijk.
  We zijn ontzettend blij met het resultaat!
  Roy neemt de situatie zelf op en plaatst daarna samen met z'n team de... Lees de hele review

  Beelink R89 Avatar Beelink R89

  Keurig op tijd, deze mannen zijn vriendelijk, werken keihard. Een prachtige schutting voor een hele goede prijs. Aanrader!!!

  Monica Koster Avatar Monica Koster


  Zorg dat je RedBull in huis hebt wanneer Roy en zijn mannen de nieuwe schutting komt plaatsen want hard werken kunnen ze. Denken en handelen in oplossingen. Alles snel en... Lees de hele review

  Robert Van Den Brink Avatar Robert Van Den Brink

 • Een week geleden hebben Roy en Nick de schutting voor ons en de buren geplaatst. Op basis van de internetreviews voor RVG gekozen en daar hebben we geen spijt van.... Lees de hele review

  paul weissman Avatar paul weissman


  In februari 2022 is Roy bij onze woning in Almere langs geweest om te kijken wat er mogelijk was in onze tuin qua schuttingen. Ik had gelijk een goede klik... Lees de hele review

  Alex de Droog Avatar Alex de Droog


  Super blij met de schutting. Super strak geplaatst. Heel blij met het contact met Roy. Erg professioneel. Zeker een aanrader!

  Esther van der Heijden Avatar Esther van der Heijden

Vurenhout 

Vurenhout is een populaire keuze vanwege zijn betaalbaarheid en beschikbaarheid. Het is afkomstig van de fijnspar en groeit snel, waardoor het een kosteneffectieve optie is. Enkele kenmerken van vurenhout zijn: 

 • Lichte Kleur: Vurenhout heeft van nature een lichte kleur, waardoor je het gemakkelijk kunt schilderen of beitsen in de gewenste tint. 
 • Bewerkbaarheid: Het hout is relatief eenvoudig te bewerken, wat handig kan zijn als je zelf de schutting wilt installeren. 
 • Duurzaamheid: Hoewel vurenhout minder duurzaam is dan sommige andere houtsoorten, kan het een aanzienlijke levensduur hebben als het goed wordt onderhouden. 

Douglas hout 

Douglas hout is afkomstig van de douglasspar. Het is een erg populaire keuze voor verschillende houttoepassingen vanwege de vele voordelen die het biedt. Hier zijn enkele van de voordelen van Douglashout: 

 • Duurzaamheid: Douglashout staat bekend om zijn natuurlijke duurzaamheid. Het is van nature bestand tegen insecten en schimmels, wat de levensduur van het hout verlengt. 
 • Weerbestendigheid: Douglashout is van nature goed bestand tegen de invloeden van weer en wind. Het kan zonder behandeling worden gebruikt in buitenprojecten. 
 • Stevigheid: Douglashout is stevig en taai, waardoor het geschikt is voor constructietoepassingen zoals schuttingen, terrassen, en pergola’s. 

Ontwerp uw eigen hout beton schutting

Uw eigen hout betonschutting ontwerpen? Ook dat is mogelijk bij RVG Schuttingen. Maak de keuze tussen alle aangeboden hout- en betonsoorten en ontwerp uw eigen schutting. Ontwerp uw schutting aan de hand van de gewenste materialen en dimensies en stuur het ontwerp in combinatie met het contactformulier door naar ons. Wij zullen vervolgens zo snel mogelijk contact met u opnemen om de verdere mogelijkheden te bespreken. 

Hardhout 

Hardhoutsoorten zoals eiken, teak en mahonie zijn uiterst duurzaam en bestand tegen weersinvloeden. Ze zijn echter doorgaans duurder dan naaldhoutsoorten zoals vuren en grenen. Hardhouten schuttingen bieden een luxe uitstraling en kunnen tientallen jaren meegaan.  

Bent u op zoek naar een nieuwe schutting?

Dus bent u op zoek naar een nieuwe schutting? Dan bent u bij RVG Schuttingen aan het juiste adres. RVG Schuttingen is gespecialiseerd in het plaatsen van Hout Beton Schuttingen vanaf 10 meter in het gehele land. De combinatie van hout en beton heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere tuinafscheidingen. Naast het verminderen van geluids- en windoverlast en het creëren van privacy, zijn deze schuttingen erg duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij. De betonnen onderkant zorgt ervoor dat de schuttingen bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Kies een van onze schuttingen uit ons brede assortiment of ontwerp een eigen samengestelde schutting en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bij RVG-Schuttingen wordt uitsluitend gewerkt met specialisten op het gebied van het plaatsen van een Hout Betonschutting. Bent u opzoek naar een veilige, stevige, duurzame én onderhoudsvrije schutting vanaf 10 meter? Kies dan voor vakmanschap en kwaliteit en neem direct contact op met één van onze experts via info@rvg-schuttingen.nl of bel ons op 06-47312046.

Krijg vrijblijvend advies!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.