Hout Beton Schutting Utrecht

Hout beton schutting Utrecht laten plaatsen?

De keuze voor een hout beton schutting Utrecht is reuze. Met verschillende houtsoorten, vormen van de schutting panelen en afwerking van het beton kunt u bij RVG Schuttingen uw hout beton schutting volledig naar eigen wens samenstellen. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken, kwaliteiten en charmes evenals de vorm van het scherm, de tussenschotten, die u verkiest. Het onderstel van beton kan ook nog naar eigen smaak worden gerealiseerd met bijvoorbeeld een coating. Kortom, hier vindt u de hout beton schutting die past bij uw af te schermen omgeving en uw eigen wensen.

Welke houtsoort kiezen voor uw hout beton schutting Utrecht?

Het kiezen van de juiste hout beton schutting begint vaak met de houtsoort. Wat vindt u mooi en wat past bij uw omgeving? Maar ook, wat is uw budget en waaraan moet het hout binnen dat budget voldoen? Elke houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen, kwaliteiten en dus voordelen.

Grenen hout beton schutting Utrecht?

Ons meest gekozen hout voor een schutting is grenen hout. Grenen hout is van zichzelf niet geheel duurzaam, daarom wordt het vaak geïmpregneerd. Deze impregnatie zorgt voor een verlenging van de levensduur van het grenenhout, waardoor deze houtsoort een levensduur van 10 tot 15 jaar krijgt. Uw hout beton schutting Utrecht met grenen hout is geeft een vrij grove en rustieke uitstraling.

Een schutting van Douglas hout

Hout van de Douglasspar is één van de hardste houtsoorten van Europa. Het hout wordt naarmate het droogt ook steeds harder. Een Douglas hout beton schutting hoge mate van duurzaamheid en gaat onbehandeld wel 15 jaar mee. Een schutting met Douglas hout geeft een warme uitstraling door de rode kleur, wat onbehandeld vaak verkleurt naar een wat egale grijze kleur. Die verkleuring kunt u desgewenst tegenhouden door middel van oliën of beitsen.

Een vuren hout beton schutting

Vergelijkbaar met grenen hout is een vuren hout beton schutting. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar en is over het algemeen makkelijker te bewerken en relatief goedkoper dan grenen. Het is belangrijk dat vurenhout geïmpregneerd is om als houtbeton schutting te gebruiken. Blank vurenhout is namelijk niet duurzaam en gaat vaak maar enkele jaren mee. Wanneer vurenhout geïmpregneerd is wordt de verwachte levensduur aanzienlijk verlengd naar ongeveer 10 jaar.

Hardhout voor uw betonschutting? 

Overweegt u om een hardhout beton schutting te plaatsen? Hardhout heeft een enorm lange levensduur, namelijk minimaal 20 jaar. Met een hardhout beton schutting Utrecht kunt u dus jarenlang vooruit. De hardhouten schuttingen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst. Al onze hardhouten schuttingen worden geïmpregneerd, RVS geschroefd en afgewerkt met een diamantkop. Hardhout is hout dat afkomstig is van loofbomen en de kleur van is doorgaans donkerder van kleur dan naaldhout. Hardhout is onbehandeld erg duurzaam, enorm onderhoudsvrij, veerkrachtig en erg sterk.

Hout beton schutting samenstellen

Bent u woonachtig in Utrecht of omgeving en wilt u uw eigen hout beton schutting samenstellen? Bij RVG Schuttingen geven we u de mogelijkheid om uw eigen hout beton schutting geheel samen te stellen. U kunt hierbij alles naar eigen wens invullen, zowel de ruime keuze uit de hout- en betonsoorten als het type schutting. Stel uw eigen schutting geheel samen en ontvang direct een offerte.

Welk beton voor uw schutting?

Zodra de houtsoort is gekozen, kunt u bepalen welke variant beton u passend vindt. Goed om te weten is dat al ons beton is gewapend en glad wordt gestort. Dit zorgt voor stevigheid waardoor er geen scheuren in het beton zullen ontstaan. U kunt uw hout beton schutting Utrecht voorzien van de volgende beton mogelijkheden:

 • Wit
 • Antraciet
 • Antraciet gecoat
 • Zwart gecoat
 • Rotsmotief

Zeer sterk, onderhoudsarm en geen last van verkleuring door bijvoorbeeld aanslag van algen op het beton. Met een coating geeft u het beton in combinatie met de houtsoort een fraai en eigen design. Ons populaire rots motief zorgt voor een geheel natuurlijke uitstraling en is absoluut een lust voor het oog. Kijk ter inspiratie vooral eens naar onze eerdere projecten voordat u uw keuze voor uw hout beton schutting Utrecht maakt.

Onze service bij uw hout beton schutting Utrecht

Bij RVG Schuttingen vindt u hout beton schuttingen in verschillende houtsoorten van topkwaliteit. U kiest bovendien voor een duurzame en onderhoudsvrije oplossing om uw tuin te omheinen. Ook de vorm van uw schutting bepaalt u zelf. Denk naast een recht scherm ook aan een V-scherm, trellis scherm of schuin scherm. We bieden u dan ook graag de mogelijkheid uw schutting zelf te ontwerpen. Er wordt bij ons uitsluitend gewerkt met specialisten op het gebied van het plaatsen van schuttingen, waardoor wij u de hoogste kwaliteit en garantie kunnen bieden. Ook kunnen wij u voorzien van persoonlijk advies of u kunt direct een offerte aanvragen.

 • Ontwerp zelf uw schutting
 • Vuren hout en grenen hout gemiddelde levensduur van 10 jaar
 • Douglas hout gemiddelde levensduur van 15 jaar
 • Hardhout gemiddelde levensduur van 20 jaar
 • RVG Schuttingen biedt een standaard garantie van 10 jaar op houtrot op alle houtsoorten
 • Plaatsing en montage hout beton schutting vanaf 10 meter

Heeft u nog vragen of bepaalde eisen omtrent het aanleggen van uw hout beton schutting Utrecht? Neem dan altijd contact op met een van onze specialisten.

De voordelen van RVG Schuttingen

 Jarenlange garantie

 Plaatsing in heel Nederland

 Verschillende houtsoorten

 Duurzaam & onderhoudsvrij

 Veilig en stevig